642 km menzille Skywell ET5’ler yolda

SKYWELL ET5 LR modelini kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Skywell, eSUV model olarak tasarladığı yenilenen ET5’i satışa çıkardı. Tam dolu bir batarya ile 642 kilometre yol yapabilen Skywell’in özellikle son 10 yılda elde ettiği yeni nesil araçlar alanındaki tecrübesiyle tasarladığı ET5’in talebi karşılayabilecek sayıda üretildiğini söyleyen sektör yetkililerinden Mahmut Ulubaş, “86 kwh yüksek kapasiteli bataryası sayesinde, şehir içinde 642 km’ye kadar menzil sunabilen ET5, 0’dan 100 km/s hıza ulaşması 7.9 saniye sürüyor.

Son teknolojik donanımlarla tasarlanan 150 kW gücündeki elektrikli eSUV modelimiz, hızlı şarj olma özelliğiyle yüzde 20’den yüzde 70 seviyesine dolumu ise yaklaşık 30 dakika sürüyor. Tüm bu özellikleriyle piyasadaki modellerden sıyrılan yeni tasarımımız, özellikle uzun menzilli ve konforlu bir sürüş tercih edenler için kusursuz bir seçenek oluşturuyor” dedi.

Satış hedefi 4 bin adede yükseldi

2 bin 500 adet olarak belirledikleri satış hedeflerini yenilenen model ile birlikte 4 bine çıkardıklarına dikkat çeken Ulubaş, ET5’in yakıt maliyetine ilişkin ise şunları söyledi: “Ev tipi prizlerde 100 kilometrelik mesafe için gereken şarj kapasitesinin maliyeti, yaklaşık olarak 20 liralık bir maliyete denk geliyor. Bu rakam, özellikle son dönemde büyük artış gösteren benzine oranla 7.5 kat oranında tasarruf imkânı sağlıyor” dedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.